Kielenhuollon etäkurssi ja Tieteen popularisointi -tekstipaja keväällä 2021

Helsingin yliopiston kielikeskus järjestää kaksi kurssia, jotka ovat avoimia Helsingin yliopiston opiskelijoille. Ilmoittautuminen on WebOodissa poikkeuksellisesti jo 15.–21.2.2021.

Kirjoitatko tulevassa työssäsi ja opinnoissasi?
Tarvitsetko tukea suomenkielisten tekstiesi sujuvoittamiseen?
Haluatko kerrata kielenhuollon koukeroita?


Tule Kielikeskuksen järjestämälle kurssille Kielen- ja tekstinhuoltoa (KK-AKTE001, 2 op)!

Kurssi kestää 4. periodin (18.3.–29.4.). Siihen kuuluu yksi koko ryhmän yhteinen tapaaminen (Zoomissa to 25.3. klo 9.15–12.30), vertaisryhmätyöskentelyä ja itsenäistä työskentelyä. Kurssin opettajana on Hanna Vänskä.

Ilmoittaudu WebOodissa.

Haluatko laajentaa lukijakuntaasi?
Haluatko kehittää kirjoitustaitojasi ja kertoa omasta alastasi tieteestä kiinnostuneille lukijoille?

Tekstityöpaja Tieteen popularisointi (KK-AKTE002, 2 op) on tarkoitettu tutkijoille, jatko-opiskelijoille ja maisteriopiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneet oman alansa yleistajuisesta kirjoittamisesta. Tavoitteena on työstää omaa laajemmalle yleisölle suunnattavaa suomenkielistä tekstiä, joka voi olla sanoma- tai aikakauslehtijuttu, yleistajuinen verkkoartikkeli, osa kirjasta tms.

Osallistumisen edellytyksenä on, että sinulla on vähintään jonkinlainen idea työstettävästä tekstistä. Tekstipajassa työskentelyyn kuuluu olennaisena osana palaute, eli vertaisryhmässä kehitetään myös palautteen antamisen ja vastaanottamisen taitoja. Työpajaan osallistuminen edellyttää sitoutumista yhteiseen työskentelyyn ohjelmassa ilmoitettuina aikoina.

Kurssi kokoontuu Zoomissa maanantaisin 15.3., 29.3., 19.4. ja 3.5. klo 14.15–16.15. Kurssin opettajana on äidinkielen yliopisto-opettaja Marja Suojala.

Ilmoittaudu WebOodissa.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php