Kehitä viestintä- ja vuorovaikutusosaamistasi sekä tekstitaitojasi kevään 2024 kursseilla! 

Kaipaatko lisäharjoitusta ja uusia näkökulmia työyhteisöviestintään, esiintymiseen, kirjoittamiseen, tekstinhuoltoon tai vaikkapa ideoita oman asiantuntijuuden sanoittamiseen?  Helsingin yliopiston kielikeskus järjestää tänä keväänä useita viestinnän sekä suomenkielisen kirjoittamisen ja kielenhuollon kursseja. Kurssit ovat avoimia kaikille Helsingin yliopiston opiskelijoille, ja muutamia paikkoja on kiintiöity myös avoimen yliopiston opiskelijoille. 

Tervetuloa ilmoittautumaan ja osallistumaan! 

Kurssit 4. periodissa:  

Kielen- ja tekstinhuoltoa (suomi), 2 op (KK-AI006) 

Haluatko parantaa tekstiesi kieliasua? Joudutko työssäsi muokkaamaan toisten tekstejä? Kurssilla perehdytään kielenhuollon keskeisiin osa-alueisiin sekä tekstin sujuvuuteen vaikuttaviin tekijöihin harjoitusten ja ryhmässä opiskelun avulla. Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat kehittää omaa kirjoittamistaan ja vahvistaa kielen- ja tekstinhuollon osaamistaan. Lisätietoa kurssisivulta https://studies.helsinki.fi/kurssit/toteutus/hy-opt-cur-2324-4a4dec8f-54b4-4b66-b2ad-fb6e0ca9e39f 

Luovat menetelmät kirjoittamisen tukena (suomi), 2 op (KK-AI009) 

Tahdotko löytää uusia tapoja virittäytyä kirjoittamiseen?  Etsitkö omaa ääntäsi ja haluatko laajentaa ilmaisuasi? Akateeminen kirjoittaminen voi yllättää ja olla hauskaa! Tällä kurssilla kokeillaan erilaisia luovia menetelmiä, keskustellaan kirjoittamisesta ja ideoidaan yhdessä. Kurssi sopii tukemaan opiskelukirjoittamista, tutkivaa kirjoittamista tai työelämän tekstityötä. Pääpaino on käytännön harjoituksissa sekä keskustelussa. Lisätietoa: 
https://studies.helsinki.fi/kurssit/toteutus/hy-opt-cur-2324-b4be0640-bdde-494e-8819-a2e534e36181 

Opiskelijasta akateemiseksi asiantuntijaksi (suomi), 3 op (KK-AI010) 

Läheneekö valmistuminen ja mietityttääkö työelämään siirtyminen? Entä pohditko omaa asiantuntijuuttasi tai työnhakutilanteissa onnistumista? Kaipaatko sparrausta työnhakuun? 

Tällä kurssilla laitetaan kädet saveen ja työskennellään oman asiantuntijuuden ympärillä. Pohdimme työelämän vuorovaikutussuhteiden merkitystä ja niiden rakentamista, harjoittelemme erilaisissa työnhakutilanteissa toimimista sekä teemme konkreettisia työnhaun dokumentteja cv:stä videohakemukseen. Tämän kurssin jälkeen olet varmempi astumaan yliopiston ovista ulos kohti työelämän uusia haasteita. Lisätietoa kurssisivulta: https://studies.helsinki.fi/kurssit/toteutus/hy-opt-cur-2324-1c78e4da-2996-4985-bdb6-f181eb8d2303 

Työyhteisö- ja tiimivuorovaikutus (suomi), 2 op (KK-AI012) 

Kaikilla on kokemusta erilaisissa ryhmissä toimimisesta. Toisinaan yhteistyö sujuu kuin tanssi, toisinaan ei päästä puusta pitkälle. Jos pohdit, miten tiimin toimintaa tai työyhteisön vuorovaikutusta voisi kehittää, tämä kurssi on sinulle. 

Tällä kurssilla toimitaan erilaisissa ryhmissä ja tarkastellaan ryhmän vuorovaikutuksen ilmiöitä. Pääset pohtimaan myös itseäsi ja omaa vuorovaikutusosaamistasi erilaisten ryhmien jäsenenä. Harjoittelemme ryhmän toiminnan suunnittelua ja ohjaamista eli fasilitointia. Tarkastelemme työyhteisö- ja organisaatiokulttuureja sekä niihin liittyviä vuorovaikutuksen ilmiöitä. Lisätietoa kurssisivulta: https://studies.helsinki.fi/kurssit/toteutus/hy-opt-cur-2324-6f3f924f-0f4b-4c86-84be-31b6d0e1bdce 

4. periodin kursseille ilmoittaudutaan 12.2.–3.3.2024 Sisun kautta. 

Kurssi toukokuun intensiivijaksolla

Asiantuntijan esiintyminen (suomi), 2 op (KK-AI001) 

Haluatko varmuutta asiantuntijana esiintymiseen? Tervetuloa Asiantuntijan esiintyminen -kurssille intensiiviperiodiin! Kurssilla kehitetään asiantuntijan esiintymiseen liittyvää osaamista, harjoitellaan esimerkiksi esitysten valmisteluun, puheenvuoron rakentamiseen ja yleisönä toimimiseen liittyviä taitoja ja tutustutaan omaan vireytymiseen. Harjoitukset ovat monipuolisia ja käytännönläheisiä, ja esityksistä saa palautetta. Kurssi sopii sinulle, joka kaipaat harjoitusta, varmuutta ja kannustusta asiantuntijana esiintymiseen. Lisätietoa kurssisivulta: KK-AI001 Asiantuntijan esiintyminen (suomi), intensiiviperiodi, r1, Lähiopetus 6.5.–31.5.2024 | Kurssit | Opiskelu-palvelu | Helsingin yliopisto (helsinki.fi) 

Ilmoittaudu kurssille 8.–28.4.2024 Sisun kautta. 

*****

Kursseja voi suorittaa yksittäin, mutta ne käyvät myös jompaankumpaan seuraavista kokonaisuuksista: 
• KK-AIOK15 Kielikeskuksen äidinkielen ja viestinnän opintokokonaisuus (suomi), 15 op. Vastuuhenkilö: Maiju Ranta maiju.rant[at]helsinki.fi 
• KK-KIEOK15 Työelämän kielitaito ja vuorovaikutusosaaminen -opintokokonaisuus (Kielikeskus), 15 op. Vastuuhenkilö: Hanna Kosonen hanna.kosonen[at]helsinki.fi 

Kuva: Veikko Somerpuro, HY

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php