Tieteellisen kirjoittamisen itsearviointitestin uusi versio käytössä

Tieki-testin avulla korkeakouluopiskelijat ja muut akateemista tekstiä kirjoittavat voivat tarkastella omaa kirjoittamistaan eri näkökulmista ja tunnistaa siihen liittyviä vahvuuksiaan ja kehittämiskohteitaan. Testin tulososuus avaa kirjoittamisen osa-alueita ja tarjoaa vinkkejä ja linkkejä oman kirjoittamisen kehittämiseen ja esimerkiksi kirjoittamisen esteiden päihittämiseen.

Testin sisällöstä vastaavat Helsingin yliopiston kielikeskuksen äidinkielen ja finskan yksikkö ja sen opettajat ja opiskelijat. Uuden version teknisen toteutuksen ja raikkaan ulkoasun ovat suunnitelleet ja toteuttaneet HY:n tietotekniikan opiskelijat omana ohjelmistotuotantoprojektinaan. Yhteistyöprojekti oli antoisa, ja opiskelijat ovat tehneet tosi hyvää työtä.

Kaikille avoin ja anonyymisti tehtävä testi on käytössä osoitteessa tieki.helsinki.fi, ja pääset sen ääreen myös Plotin etusivun yläpalkista.

Itsearviointitesti tarjoaa jokaiselle kirjoittajalle mahdollisuuden reflektoida omia näkemyksiään kirjoittamisesta ja omista taidoistaan, mutta sitä voi käyttää myös esimerkiksi kirjoittamiskurssin alussa tai opinnäyteprojektin tukena.

Akateeminen kirjoittaminen on monesti vaativaa ja edellyttää oman toiminnan arviointia ja kehittämistä. Itsearviointitestimme avulla kirjoittaja voi toivottavasti edetä kirjoittamispolulla varmempana ja tietoisempana omasta osaamisestaan ja tavoitteistaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php