Kirjoittamisen kursseja keväällä 2016

Helsingin yliopiston Kielikeskus järjestää keväällä 2016 useita erilaisia kirjoittamisen kursseja. Osa kursseista on suunnattu ensisijaisesti perustutkinto-opiskelijoille ja osa taas jatko-opiskelijoille.

Alta löydät tarkempaa tietoa seuraavista kursseista:

1) Kirjoittamisen kurssi graduntekijöille
2) Kirjoittamisen kurssi väitöskirjantekijöille
3) Kielen- ja tekstinhuoltoa tuleville kirjoittamisen ammattilaisille
4) Tieteen popularisointi -tekstityöpaja

1) 99198 Kirjoittamisen kurssi graduntekijöille (2 op)

Graduntekijöille Kielikeskus järjestää peräti kolme kirjoittamisen kurssia, yhden ruotsiksi ja kaksi suomeksi. Kurssien tavoitteena on edistää gradujen valmistumista sekä tehdä gradun tekemisestä yhteisöllisempää.

Kurssilla tehdään jonkin verran gradun tekemistä tukevia kirjoitusharjoituksia, asetetaan yhdessä tavoitteita sekä keskustellaan gradun tekemisestä. Suuri osa kurssityöskentelystä tapahtuu kiinteissä pienryhmissä, ja siksi olisi tärkeää, että osallistujat pystyvät todella sitoutumaan ryhmän työskentelyyn.

Kurssin periaatteista ja sisällöstä löytyy tarkempi esittely: http://www.gradutakuu.fi/2013/11/25/gradukurssien-esittely/

Ryhmät:
– Keskustakampuksen suomenkielinen ryhmä kokoontuu 18.1.2016 alkaen maanantaisin klo 10-12.
– Viikin kampuksen ryhmä kokoontuu 29.1.2016 alkaen perjantaiaamuisin. Molempien ryhmien opettajana on Marja Suojala.
– Keskustakampuksen ruotsinkielinen ryhmä kokoontuu 21.1.2016 alkaen torstaisin klo 10-12. Kurssin opettajana on Åsa Mickwitz.

Ilmoittautuminen tapahtuu 4.1.-10.1.2016 Web oodin kautta.

2) 99187 Kirjoittamisen kurssi väitöskirjantekijöille (2 op)

Kirjoittamisen kurssi väitöskirjantekijöille on tarkoitettu kaikkien tiedekuntien väitöskirjaansa kirjoittaville jatko-opiskelijoille. Kurssi soveltuu sekä monografiaa että artikkeliväitöskirjaa kirjoittaville. Kurssin työkieli on suomi.

Kurssin tarkoitus on tukea kunkin osallistujan väitöskirjaprosessia ja edistää väitöskirjojen valmistumista. Kurssilla tehdään väitöskirjan kirjoittamista tukevia harjoituksia, asetetaan yhdessä tavoitteita ja seurataan niiden toteutumista sekä keskustellaan väitöskirjan tekemisestä.

 

Suuri osa kurssityöskentelystä tapahtuu kiinteissä pienryhmissä, ja siksi olisi tärkeää, että osallistujat pystyvät myös sitoutumaan ryhmän työskentelyyn.

Kurssi alkaa tiistaina 19.1. klo 16–18. Tapaamisia on kerran viikossa huhtikuuhun saakka. Kurssin opettajana toimii Tapani Möttönen.

Kurssille ilmoittaudutaan 4.1.–10.1.2016 Web oodin kautta.

3) 99189 Kielen- ja tekstinhuoltoa tuleville kirjoittamisen ammattilaisille (2 op)

Haluatko parantaa tekstiesi kieliasua? Joudutko työssäsi muokkaamaan toisten tekstejä?

Kurssi Kielen- ja tekstinhuoltoa tuleville kirjoittamisen ammattilaisille (2 op) sopii kaikille kirjoittamisensa kehittämisestä ja kielenhuollosta kiinnostuneille Helsingin yliopiston opiskelijoille. Erityisesti kurssi soveltuu opiskelijoille, jotka suuntautuvat kirjoittamista, toimittamista, kääntämistä tai opettamista sisältäviin työtehtäviin.

Kurssin tavoitteena on perehtyä kielenhuollon keskeisiin osa-alueisiin sekä tekstin sujuvuuteen vaikuttaviin tekijöihin. Tapaamisissa tutustutaan suomen kielen normeihin, tehdään niihin liittyviä harjoituksia sekä käsitellään erilaisia tekstejä.

Kurssi kokoontuu maanantaisin 18.1.–29.2.2016 klo 12 – 15. Kurssin opettajana on Eero Voutilainen.

Kurssille ilmoittaudutaan 4.1.-10.1.2016 Web oodin kautta.

4) 99192 Tieteen popularisointi -tekstityöpaja (2 op)

Haluatko laajentaa lukijakuntaasi? Haluatko kehittää kirjoitustaitojasi ja kertoa omasta alastasi tieteestä kiinnostuneille lukijoille?

Tieteen popularisointi -tekstityöpaja on tarkoitettu tutkijoille, jatko-opiskelijoille ja maisteriopiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneet oman alansa yleistajuisesta kirjoittamisesta. Tavoitteena on työstää omaa laajemmalle yleisölle suunnattavaa suomenkielistä tekstiä, joka voi olla sanoma- tai aikakauslehtijuttu, yleistajuinen verkkoartikkeli, osa kirjasta tms.

Osallistumisen edellytyksenä on, että sinulla on vähintään jonkinlainen idea työstettävästä tekstistä. Tekstipajassa työskentelyyn kuuluu olennaisena osana palaute, eli vertaisryhmässä kehitetään myös palautteen antamisen ja vastaanottamisen taitoja. Työpajoihin osallistuminen edellyttää sitoutumista yhteiseen työskentelyyn ohjelmassa ilmoitettuina aikoina.

Kurssi kokoontuu torstaisin 21.1., 4.2., 18.2. ja 3.3.2016 klo 9.15–11.45. Kurssin opettajana on Kielikeskuksen äidinkielen yliopisto-opettaja Marja Suojala.

Ilmoittautuminen 4.-10.1.2016 Web oodin kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php