Sovella tekstitaitojasi ja vuorovaikutusosaamistasi omaan projektiin!

Nyt on mainio tilaisuus kasvattaa viestintäosaamista itselle mielekkäässä ympäristössä! Kielikeskuksessa käynnistyy syksyllä 2022 uusi Vuorovaikutus ja tekstitaidot työelämässä -projekti (3 op), joka on suunnattu kaikkien tiedekuntien opiskelijoille. Ideana on, että pääset soveltamaan ja kehittämään äidinkielen (suomi) tekstitaitojasi ja vuorovaikutusosaamistasi jossakin kiinnostuksenkohteisiisi liittyvässä yhteydessä joustavasti itsellesi sopivana ajankohtana. Projekti voi painottua joko kehittämistyöhön, vuorovaikutuksen ja tekstitaitojen havainnointiin tai oman osaamisen reflektointiin itselle merkityksellisessä ympäristössä, esimerkiksi työ- tai harjoittelupaikassa.

Missä projektin voi tehdä?

Voit nivoa projektin esimerkiksi osaksi työelämää, korkeakouluharjoittelua tai vaikkapa järjestötoimintaa. Opintojakson voi myös liittää osaksi esimerkiksi jonkin ajankohtaisen tapahtuman tai konferenssin järjestämistä.

Tarjoamme lisäksi mahdollisuuksien mukaan jonkin verran projektipaikkoja Kielikeskuksessa. Kielikeskuksen projekti voi olla esimerkiksi opiskelijan näkökulman ja kokemuksen hyödyntämistä viestinnässä, tai se voi liittyä johonkin ajankohtaiseen teemaan, josta halutaan kertoa opiskelijan äänellä. 

Saat itse ideoida ja ehdottaa sinulle sopivaa projektikohdetta. Kun pohdit erilaisia vaihtoehtoja, mieti minkälaisia tekstitaitoja ja vuorovaikutusosaamista sinulla jo on ja miten niitä voisit projektissasi soveltaa. Entä mitä haluaisit vielä oppia lisää?

Kirjoittaminen ja vuorovaikutusosaaminen ovat jollakin tapaa läsnä kaikilla akateemisilla aloilla ja monenlaisessa vapaa-ajantoiminnassa. Siksi mahdollisuuksia on rajattomasti! Projekti voi liittyä esimerkiksi yrityksen tai järjestön viestintään, opiskelijalehden toimittamiseen tai johonkin täsmällisempään teemaan, kuten selkokieleen. Ehkä olisit kiinnostunut havainnoimaan tiimiviestintää tai kirjoituskäytänteitä omassa harjoittelupaikassasi? Vai kiinnostaisiko sinua viestiä omasta tieteenalastasi yleistajuisesti jossakin järjestössä? Ehdota rohkeasti omaa ideaasi ja kiinnostuksenkohdettasi!

Milloin projektin voi tehdä?

Voit suorittaa opintojakson joustavasti itsellesi sopivana hetkenä lukuvuoden aikana vuoden 2022 syksystä alkaen. Opintojakson aikana laadit projektillesi suunnitelman ja aikataulun ja teet tehtäviä sitä mukaa, kun projekti valmistuu.

Jotta sinulla olisi osaamista, jota soveltaa, kurssin pohjaksi tulee olla jo tehtynä jonkin verran kirjoittamisen ja puheviestinnän opintoja. Jotta voit aloittaa projektin, sinulla pitää olla joko suoritettuina tai samaan aikaan meneillään nämä opinnot:

  • äidinkielen tutkinto-opinnot: akateemisten tekstitaitojen sekä puheviestinnän ja vuorovaikutusosaamisen kurssit
  • jokin vapaavalintainen kirjoittamisen tai vuorovaikutusosaamisen opintojakso joko Kielikeskuksen tai jonkin muun korkeakoulun tarjonnasta.

Kielikeskuksen vapaavalintaisten kurssien tarjontaa voit selailla opiskelijan ohjeista.

Miten liikkeelle?

Varmista, että sinulla projektiin  vaadittavat edeltävät kurssit suoritettuina tai suunnitteilla. Etsi opintojakso Sisusta syksystä 2022 alkaen ja ilmoittaudu mukaan! Löydät opintojakson koodilla KK-AIK001 tai nimellä Vuorovaikutus ja tekstitaidot työelämässä -projekti 3 op (suomi). Lisätietoja voit kysellä vastuuopettajilta: Eeva Kaarne eeva.kaarne[at]helsinki.fi ja Hanna Kosonen hanna.kosonen[at]helsinki.fi

Tervetuloa mukaan soveltamaan, kokeilemaan ja innostumaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php