Kirjoittamiskursseja keväällä 2017

Helsingin yliopiston Kielikeskus järjestää keväällä 2017 useita erilaisia kirjoittamisen kursseja. Osa kursseista on suunnattu ensisijaisesti perustutkinto-opiskelijoille ja osa taas jatko-opiskelijoille.

Alta löydät tarkempaa tietoa seuraavista kursseista:

1) Kirjoittamisen kurssi graduntekijöille
2) Kirjoittamisen kurssi väitöskirjantekijöille
3) Kielen- ja tekstinhuoltoa tuleville kirjoittamisen ammattilaisille
4) Tieteen popularisointi -tekstityöpaja

1) 99198 Kirjoittamisen kurssi graduntekijöille (2 op)

Kielikeskus järjestää keväällä kaksi kirjoittamisen kurssia graduntekijöille. Kurssien tavoitteena on edistää gradujen valmistumista sekä tehdä gradun tekemisestä yhteisöllisempää.

Kurssilla tehdään jonkin verran gradun tekemistä tukevia kirjoitusharjoituksia, asetetaan yhdessä tavoitteita sekä keskustellaan gradun tekemisestä. Suuri osa kurssityöskentelystä tapahtuu kiinteissä pienryhmissä, ja siksi on tärkeää, että osallistujat pystyvät todella sitoutumaan ryhmän työskentelyyn.

Kurssin periaatteista ja sisällöstä löytyy tarkempi esittely Gradutakuu-sivustolta: http://www.gradutakuu.fi/2013/11/25/gradukurssien-esittely/

Keskustakampuksen suomenkielinen ryhmä kokoontuu 16.1.2017 alkaen maanantaisin klo 10–12. Viikin kampuksen ryhmä puolestaan kokoontuu 23.1.2017 alkaen perjantaisin klo 10–12. Ryhmiä vetää äidinkielen yliopisto-opettaja Marja Suojala.

Ilmoittautuminen tapahtuu 2.–8.1.2017 WebOodin kautta.

2) 99187 Kirjoittamisen kurssi väitöskirjantekijöille (2 op)

Kirjoittamisen kurssi väitöskirjantekijöille on tarkoitettu kaikkien tiedekuntien väitöskirjaansa kirjoittaville jatko-opiskelijoille. Kurssi soveltuu sekä monografiaa että artikkeliväitöskirjaa kirjoittaville. Kurssin työkieli on suomi.

Kurssin tarkoitus on tukea kunkin osallistujan väitöskirjaprosessia ja edistää väitöskirjojen valmistumista. Kurssilla tehdään väitöskirjan kirjoittamista tukevia harjoituksia, asetetaan yhdessä tavoitteita ja seurataan niiden toteutumista sekä keskustellaan väitöskirjan tekemisestä.

Kurssista löytyy lisätietoa Tohtoritakuu-sivustolta.

Suuri osa kurssityöskentelystä tapahtuu kiinteissä pienryhmissä, ja siksi olisi tärkeää, että osallistujat pystyvät myös sitoutumaan ryhmän työskentelyyn.

Kurssi alkaa tiistaina 17.1.2017 klo 16 – 18. Tapaamisia on kerran viikossa huhtikuuhun saakka. Kurssin opettajana toimii Tapani Möttönen.

Kurssille ilmoittaudutaan 2.–8.1.2017 WebOodin kautta.

3) 99189 Kielen- ja tekstinhuoltoa tuleville kirjoittamisen ammattilaisille (2 op)

Haluatko parantaa tekstiesi kieliasua? Joudutko työssäsi muokkaamaan toisten tekstejä?

Kurssi Kielen- ja tekstinhuoltoa tuleville kirjoittamisen ammattilaisille (2 op) sopii kaikille kirjoittamisensa kehittämisestä ja kielenhuollosta kiinnostuneille Helsingin yliopiston opiskelijoille. Erityisesti kurssi soveltuu opiskelijoille, jotka suuntautuvat kirjoittamista, toimittamista, kääntämistä tai opettamista sisältäviin työtehtäviin.

Kurssin tavoitteena on perehtyä kielenhuollon keskeisiin osa-alueisiin sekä tekstin sujuvuuteen vaikuttaviin tekijöihin. Tapaamisissa tutustutaan suomen kielen normeihin, tehdään niihin liittyviä harjoituksia sekä käsitellään erilaisia tekstejä.

Kurssi kokoontuu tiistaisin 17.1.- 28.2.2017 klo 9 – 12. Kurssin opettajana on Kielikeskuksen äidinkielen yliopisto-opettaja Marja Suojala.

Kurssille ilmoittaudutaan 2.–8.1.2017 WebOodin kautta.

4) 99192 Tieteen popularisointi -tekstityöpaja (2 op)

Haluatko laajentaa lukijakuntaasi? Haluatko kehittää kirjoitustaitojasi ja kertoa omasta alastasi tieteestä kiinnostuneille lukijoille?

Tieteen popularisointi -tekstityöpaja on tarkoitettu tutkijoille, jatko-opiskelijoille ja maisteriopiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneet oman alansa yleistajuisesta kirjoittamisesta. Tavoitteena on työstää omaa laajemmalle yleisölle suunnattavaa suomenkielistä tekstiä, joka voi olla sanoma- tai aikakauslehtijuttu, yleistajuinen verkkoartikkeli, osa kirjasta tms.

Osallistumisen edellytyksenä on, että sinulla on vähintään jonkinlainen idea työstettävästä tekstistä. Tekstipajassa työskentelyyn kuuluu olennaisena osana palaute, eli vertaisryhmässä kehitetään myös palautteen antamisen ja vastaanottamisen taitoja. Työpajoihin osallistuminen edellyttää sitoutumista yhteiseen työskentelyyn ohjelmassa ilmoitettuina aikoina.

Kurssi kokoontuu torstaisin 19.1., 2.2., 16.2. ja 2.3.2017 klo 9.15–11.45. Kurssin opettajana on Kielikeskuksen äidinkielen yliopisto-opettaja Marja Suojala.

Kurssille ilmoittaudutaan 2.–8.1.2017 WebOodin kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php