Kirjoittamisen kursseja keväällä 2015

Helsingin yliopiston Kielikeskus järjestää keväällä 2015 useita erilaisia kirjoittamisen kursseja. Osa kursseista on suunnattu ensisijaisesti perustutkinto-opiskelijoille ja osa taas jatko-opiskelijoille.

Alta löydät tarkempaa tietoa seuraavista kursseista:

1) Kirjoittamisen kurssi graduntekijöille
2) Kirjoittamisen kurssi väitöskirjantekijöille
3) Kielen- ja tekstinhuoltoa tuleville kirjoittamisen ammattilaisille
4) Tieteen popularisointi -tekstityöpaja

1) Kirjoittamisen kurssi graduntekijöille (2 op)

Graduntekijöille Kielikeskus järjestää peräti kolme kirjoittamisen kurssia, yhden ruotsiksi ja kaksi suomeksi. Kurssien tavoitteena on edistää gradujen valmistumista sekä tehdä gradun tekemisestä yhteisöllisempää.

Kurssilla tehdään jonkin verran gradun tekemistä tukevia kirjoitusharjoituksia, asetetaan yhdessä tavoitteita sekä keskustellaan gradun tekemisestä. Suuri osa kurssityöskentelystä tapahtuu kiinteissä pienryhmissä, ja siksi olisi tärkeää, että osallistujat pystyvät todella sitoutumaan ryhmän työskentelyyn.

Kurssin periaatteista ja sisällöstä löytyy tarkempi esittely Gradutakuu-sivustolta.

Kurssista järjestetään kolme ryhmää. Keskustakampuksen suomenkielinen ryhmä kokoontuu 12.1.2015 alkaen maanantaisin klo 12-14. Opettajana toimii Kimmo Svinhufvud. Viikin kampuksen ryhmä puolestaan kokoontuu 23.1.2015 alkaen perjantaiaamuisin. Tuota ryhmää vetää Marja Suojala. Lisäksi keskustakampuksella järjestetään ruotsinkielinen gradukurssi. Se kokoontuu 12.1.2015 alkaen torstaisin klo 10-12, ja opettajana on Åsa Mickwitz.

Ilmoittautuminen tapahtuu 29.12.-4.1. WebOodin kautta.

2) Kirjoittamisen kurssi väitöskirjantekijöille (2 op)

Kirjoittamisen kurssi väitöskirjantekijöille on tarkoitettu kaikkien tiedekuntien väitöskirjaansa kirjoittaville jatko-opiskelijoille. Kurssi soveltuu sekä monografiaa että artikkeliväitöskirjaa kirjoittaville. Kurssin työkieli on suomi.

Kurssin tarkoitus on tukea kunkin osallistujan väitöskirjaprosessia ja edistää väitöskirjojen valmistumista. Kurssilla tehdään väitöskirjan kirjoittamista tukevia harjoituksia, asetetaan yhdessä tavoitteita ja seurataan niiden toteutumista sekä keskustellaan väitöskirjan tekemisestä.

Kurssista löytyy lisätietoa Tohtoritakuu-sivustolta.

Suuri osa kurssityöskentelystä tapahtuu kiinteissä pienryhmissä, ja siksi olisi tärkeää, että osallistujat pystyvät myös sitoutumaan ryhmän työskentelyyn.

Kurssi alkaa maanantaina 12.1.2015 klo 10-12. Tapaamisia on kerran viikossa huhtikuun alkuun asti. Kurssin laajuus on kaksi opintopistettä.

Kurssille ilmoittaudutaan 29.12.-4.1. WebOodin kautta.

3) Kielen- ja tekstinhuoltoa tuleville kirjoittamisen ammattilaisille (2 op)

Haluatko parantaa tekstiesi kieliasua? Joudutko työssäsi muokkaamaan toisten tekstejä?

Kurssi Kielen- ja tekstinhuoltoa tuleville kirjoittamisen ammattilaisille (2 op) sopii kaikille kirjoittamisensa kehittämisestä ja kielenhuollosta kiinnostuneille Helsingin yliopiston opiskelijoille. Erityisesti kurssi soveltuu opiskelijoille, jotka suuntautuvat kirjoittamista, toimittamista, kääntämistä tai opettamista sisältäviin työtehtäviin.

Kurssin tavoitteena on perehtyä kielenhuollon keskeisiin osa-alueisiin sekä tekstin sujuvuuteen vaikuttaviin tekijöihin. Tapaamisissa tutustutaan suomen kielen normeihin, tehdään niihin liittyviä harjoituksia sekä käsitellään erilaisia tekstejä.

Kurssi kokoontuu tiistaisin 13.1.–24.22.2015 klo 9.15–11.45. Kurssin opettajana on Kielikeskuksen äidinkielen yliopisto-opettaja Marja Suojala.

Kurssille ilmoittaudutaan 29.12.-4.1. WebOodin kautta.

4) Tieteen popularisointi -tekstityöpaja (2 op)

Haluatko laajentaa lukijakuntaasi? Haluatko kehittää kirjoitustaitojasi ja kertoa omasta alastasi tieteestä kiinnostuneille lukijoille?

Tieteen popularisointi -tekstityöpaja on tarkoitettu tutkijoille, jatko-opiskelijoille ja maisteriopiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneet oman alansa yleistajuisesta kirjoittamisesta. Tavoitteena on työstää omaa laajemmalle yleisölle suunnattavaa suomenkielistä tekstiä, joka voi olla sanoma- tai aikakauslehtijuttu, yleistajuinen verkkoartikkeli, osa kirjasta tms.

Osallistumisen edellytyksenä on, että sinulla on vähintään jonkinlainen idea työstettävästä tekstistä. Tekstipajassa työskentelyyn kuuluu olennaisena osana palaute, eli vertaisryhmässä kehitetään myös palautteen antamisen ja vastaanottamisen taitoja. Työpajoihin osallistuminen edellyttää sitoutumista yhteiseen työskentelyyn ohjelmassa ilmoitettuina aikoina.

Kurssi kokoontuu torstaisin 15.1., 29.1., 12.2. ja 26.2.2015 klo 9.15–11.45. Kurssin opettajana on Kielikeskuksen äidinkielen yliopisto-opettaja Marja Suojala.

Ilmoittautuminen 9.1.2015 mennessä e-lomakkeella.

Kuva: Myxi (Flickr)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php